Hartinfarct Ton

Overzicht alle bezoeken

Zaterdag 30 mei 2009 :
Op zaterdag 30 mei 2009 om 15:00 uur kreeg Ton op de markt in het bij zijn van Corrie en Patrick een hartinfarct. Door het accurate reageren van Corrie was de ambulance snel gearriveerd en voor 17:00 uur was Ton al gedotterd en had hij op 2 plaatsen in de onderkant van zijn hart een stent gekregen. Na 2 nachten in het ziekenhuis te hebben gelegen aan de hartbewaking en het infuus mocht Ton op maandag 01 juni 2009 in de loop van de middag weer naar huis. We moesten s'avonds nog wel even terug voor de bloeddruk op te nemen en een hartfilmpje te maken i.v.m. het EPO onderzoek waar Ton aan mee doet. Het gaat momenteel goed met Ton. Hij heeft alleen nog wat last van de bijwerkingen van de vele medicijnen die hij de rest van zijn leven (en dat is nog heel lang) moet blijven slikken. Voor het verdere herstelproces staan nog een hartrevalidatie (10 weken 2x per week), radioactief onderzoek en 2 bezoeken aan de cardioloog gepland.

Dinsdag 07 Juli 2009 (UPDATE) :
Momenteel is Ton al 2 weken bezig met de revalidatie. Het is een leuke groep waar Ton mee revalideerd. Op zich gaat dit allemaal wel goed, maar de vermoeidheid is daarna toch erg aanwezig. Ook zijn er nu 3 van de 4 bijeenkomsten geweest, waar we heel veel informatie krijgen over hoe om te gaan met de nazorg van een hartinfarct. Hier wordt ook bevestigd dat de vermoeidheid hoort bij het herstel. Vrijdag 10 Juli 2009 volgt nog een bezoek aan de cardioloog en op dinsdag 14 Juli 2009 is er nog een radioactief onderzoek. Ook hiervan zal er later een update te lezen zijn.

Hieronder zijn twee foto's van het hart van Ton. Links is na het hartinfarct, maar voor het dotteren (zetten stents) en rechts is na het hartinfarct en na het zetten van de stents. Bij de pijl is links de blokkade en rechts de stent te zien. Zie daar ook het grote verschil in de doorstroming van het bloed.

Hart van Ton na het dotteren (zetten van de stents).

Maandag 20 Juli 2009 (UPDATE) :
Vrijdag 10 Juli 2009 is Ton terug geweest bij de Cardioloog. Na het maken van een hartfilmpje werden de resultaten besproken. Het blijkt dat er aan de onderkant van het hart een kleine beschadiging zit. Ook zijn er nog kleine vernauwingen aanwezig, waar op dit moment niets aangedaan wordt. Alles ziet er volgens de Cardioloog goed uit. De beschadiging en de vernauwingen zijn niet levens bedreigend en je kunt er nog steeds 100 mee worden.

Dinsdag 14 Juli 2009 heeft Ton een nucleair onderzoek gehad. Er zijn na het inspuiten van een radioactieve vloeistof en 3 tal foto's gemaakt van de linker hartkamer. Elke foto duurde 10 minuten. Dat betekende dus 3x 10 minuten heel stil liggen. De uitslag van deze foto's is pas 31 Augustus bekend.

Vanaf week 30 (woensdag 22 Juli 2009) begint Ton aan het 2e gedeelte van de revalidatie met volleybal en fitness. Deze revalidatie duurt 6 weken. Vanaf donderdag 23 Juli 2009 beginnen Ton en Corrie ook weer aan de vervolg infosessies Deze duren 4 weken.

Vrijdag 02 Oktober 2009 (UPDATE) :
Met volgende week nog een bezoek gepland aan de cardioloog incl. een inspanningstest ziet er alles goed uit. De revalidatie is geheel afgelopen. Ik moet wel zeggen dat je er veel van kan leren m.b.t. het opnieuw ontdekken wat je lichaam weer kan. Verder was de uitslag van het nucleair onderzoek ook positief. De beschadiging die er zit zou ook van iemand kunnen zijn die niets heeft gehad. Nihil dus. De gehele maand September is Ton 1/2 dag in de week op zijn werk aanwezig geweest om alles in te richten van zijn nieuwe werkplek. Het viel allemaal nog niet mee en de dag erna was er meer vermoeidheid als anders. Het slapen gaat nog niet zoals het zou moeten en de benen spelen zo nu en dan parten bij het slapen. Dit zal langszaam moeten verbeteren.

Zaterdag 28 November 2009 (UPDATE) :
Na een aantal bloedtesten en bezoeken bij de dokter blijkt dat Ton met zijn suiker net te hoog zat. We hebben intussen 2 weken medicijnen geslikt voor de suiker en de dokter was tevreden. Betekent wel dat we een pil er bij hebben. Verder zijn de onrustige benen ver verdwenen. M.b.t. het werk wordt er naar toe gewerkt dat Ton begin januari weer volledig inzetbaar zal zijn.

Vrijdag 05 Maart 2010 (UPDATE) :
Tijdens het werken kreeg Ton een benauwd gevoel. Het leek heel veel op het gevoel van het infarct zelf. Na een kort telefonisch contact met de huisarts werd geadviseerd om naar de eerste hulp te gaan van het 'Catharina-ziekenhuis' in 'Eindhoven' te gaan aangezien Ton in 'Eindhoven' werkt. Na wat bloedtesten en een hartfilmpje kon Ton toch weer in de avond naar huis. Er zou echter wel een fietstest nog uitgevoerd moeten worden. Het verdere verloop van de afspraken tussen de ziekenhuizen kan je volgen via de onderstaande link

Soap tussen ziekenhuizen

Donderdag 07 Oktober 2010 (UPDATE) :
Alles gaat momenteel zeer goed. Heb nergens meer last van. Ook de bloedsuikers en de cholesterol zijn onder controle en binnen de normen. Dus hierbij willen we dit hoofdstuk uit ons leven afsluiten en verdergaan met al het goede wat nog gaat komen.

Verder willen wij iedereen bedanken die ons door deze moeilijke tijd heen hebben geholpen, door het sturen van een kaartje, een bezoekje in het ziekenhuis of thuis, een telefoontje of welke ander vorm van medeleven/hulp dan ook.

Bedankt namens
Ton, Corrie, Remco, Patrick en Kelly Damen

Overzicht alle bezoeken